یک بانوی کارآفرین در ارومیه گفت: زعفران تولیدی استان نیازمند برند سازی است.
کد خبر: ۷۴۴۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۲ 14 May 2019

  

به گزارش تابناک آذربایجان غربی  زیبا حبیبی  بانوی 35 ساله، دانش آموخته علوم گیاهی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی  با اشاره به اینکه کار کشت و ترویج زعفران را از سال 90 با اعتبار 10 میلیون تومان در یک زمین به مساحت 1500 متر مربع در شهر تکاب شروع کرده است تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل افزایش توجه به کشت محصولات کم آب بر در تلاشیم با توسعه  و ترویج کشت زعفران میزان کشت این محصول را در استان افزایش دهیم.  

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته با احداث یک گلخانه به مساحت 1000 مترمربع در ارومیه به کشت گلخانه ای این محصول نیز اقدام کرده ایم خاطر نشان کرد: در حال حاضر در این گلخانه برای 500نفر صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی شده است.

این بانوی کارآفرین درآمد حاصل این کار و بازگشت سرمایه این محصول را بسیار خوب عنوان کرد و گفت: با حمایت مسئولان استانی در زمینه برند سازی، نوآوری، بازار یابی و آگاهی بخشی به کشاورزان می توان محصول زعفران استان را که به دلیل مرغوبیت خاک منطقه دارای کیفیت بالایی است را به دنیا شناسانده و انحصار تولید زعفران در مشهد را بشکنیم.

حبیبی با بیان اینکه زمان برداشت زعفران در ماههای مهر و آبان است و  از هر یکهزار متر متوسط نیم کیلو تا یک کیلو زعفران برداشت می شود اظهار کرد: محصول زعفران یک محصول کم آب بر بوده و 78درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود.

حبیبی با اشاره به اینکه در خود ارومیه زعفران بومی رشد می کند که از نظر طعم و رنگ دست کمی از زعفران ندارد یاد آور شد: نوروزگلی یا زعفران سفید دشت ارومیه و زعفران پاییزه خودرو با نام گل حسرت در منطقه مارمیشو و قاسملوی ارومیه نشان از وجود منبع ژنتیکی در منطقه است که با تقویت نوع کشت، این زعفران بومی منطقه یک محصول کم‌توقع و پربهره را به کشت انبوه رساند. 

این بانوی کارآفرین ادامه داد: متاسفانه تاکنون به دلیل عدم آگاهی کشاورزان استان به این موضوع و نبود حمایت ها توجهی به این محصول نشده و  موجب شده کشت محصولات پر آب بری همچون چغندر و انگور در استان رایج شود.

حبیبی خاطر نشان کرد: با حمایت دولتی و برند سازی محصولات تولیدی می توان زعفران بومی استان و زعفران معمولی کشت شده در استان را به ترکیه و عراق صادر و از آن طریق این محصول را به بازار های جهانی و اروپا که خواهان زعفران ایران هستند صادر کنیم.

به گزارش ایسنا؛ نوروز گلی که به این گیاه «سوغان گلی» هم گفته می شود گیاه خودرویی به رنگهای سفید و بنفش است که در کوهستان می روید. ریشه ی غده مانند و برگ های سوزنی  و داراری 6  گلبرگ است که  پرچم هایش زرد و به تعداد بیش از ۱۰ عدد است. بسیار شبیه زعفران است و عده ای به آن «زعفران وحشی» هم می گویند.

همچنین سورنجان یا گل حسرت سرده‌ای است علفی ، گل‌های آن‌ها بدون ساقه و شبیه گل زعفران است که در پاییز می‌شکفد و به آن‌ها زعفران پاییزه یا چمنزار گفته می‌شود؛ میوهٔ آن‌ها پوشینهٔ سه‌حجره‌ای است که در بهار، زمانی که برگ‌ها ظاهر می‌شوند، می‌رسد.

سورنجان در نقاط معتدل و مرطوب می‌روید. پیاز آن در عمق ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر در خاک فرومی‌رود و در پائیز گل‌های سفید یا بنفش شش بخشی از آن خارج می شود.

گل حسرت از قدیم به عنوان داروی مؤثر ضد نقرس مصرف می‌شده و در حال حاضر نیز می‌شود. در قدیم بیشتر از تنتور آن استفاده می‌کردند و امروز داروهای صنعتی آن به بازار عرضه می‌شوند.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار