مدیرکل بهزیستی مازندران خبر داد
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: ۶۶ هزار و ٢١٣ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی مازندران هستند.
کد خبر: ۹۲۱۲۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۹ - ۲۱:۴۹ 03 December 2020

فرزاد گوهردهی ضمن گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهارکرد: توانبخشی یکی از مهم ترین رویکردهای سازمان بهزیستی جهت قادرسازی شخص معلول در دست یابی به سطح نهایی توانایی و عملکرد جسمی، ذهنی، حسی، روانی و اجتماعی و حفظ این توانایی ها است.

وی افزود: در ارائه این خدمات به جامعه هدف، توانمندسازی و تقویت زمینه های حضور اجتماعی معلولان و برخورداری افراد دارای معلولیت از فرصت های برابر در جامعه در سطحی فراگیر و پایدار همواره مدنظر است.

وی تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی مازندران را ۶۶ هزار ٢١٣ نفر عنوان کرد و افزود : سازمان بهزیستی مبلغ ۷۵.۹۹۲.۳۰۵.۰۰۰ ریال بابت کمک هزینه مستمری ، هدفمندی و حق پرستاری ومددکاری افراد دارای معلولیت درخانواده بصورت ماهیانه پرداخت می‌کند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به تاسیس مراکز توانبخشی غیردولتی با هدف گسترش و ارتقا سطح کیفی ارائه خدمات آموزشی، توانبخشی، مراقبتی به گروه هدف در جهت توانمندسازی آنان و کاهش تصدی گری دولت خاطرنشان کرد: در مجموع ١١٣ مرکز توانبخشی تحت نظارت بهزیستی استان اعم از مراکز روزانه آموزشی توانبخشی، مراکز نگهداری و مراقبتی شبانه روزی، خانه های حمایتی ویژه سالمندان و بیماران روانی مزمن، خانه کوچک توانبخشی ویژه افراد دارای اختلال هوشی رشدی، مراکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل به معلولان و سالمندان و مراکز مراقبت در منزل در مجموع به ۵۶۴۵ نفر از معلولین تحت پوشش خدمات ارائه می‌کنند.

وی اضافه کرد : با عنایت به اهمیت حضور فرد معلول در درون خانواده و با هدف کاهش بار مراقبتی، ۱۱۳۸ فرد دارای معلولیت ضایعه نخاعی در استان از کمک هزینه حق پرستاری به مبلغ ۰۰۰/۵۴۰/۵ ریال ماهانه بهره مند هستند و همچنین در راستای ارتقا کیفیت زندگی، کمک هزینه لوازم بهداشتی موردنیاز به مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲ ریال ماهانه نیز به این افراد پرداخت می شود.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به بهره‌مندی ٢۵٩٧ نفر از توانخواهان سازمان بهزیستی در استان مازندران از کمک هزینه ایاب ذهاب معلولین مراکز با هدف تسهیل در تردد آنها گفت : جهت بهره مندی معلولین از خدمات آموزشی، توانبخشی ودرمانی نسبت به پرداخت بخشی از هزینه های ایاب و ذهاب آنان اقدام می شود.

گوهردهی توزیع لوازم کمک توانبخشی به منظور دستیابی به سطح سلامت مطلوب و حضور فعال و موثر در خانواده را یکی دیگر از اقدامات حوزه توانبخشی در خدمت‌رسانی به معلولین دانست و افزود : در سالجاری تاکنون وسایل کمک توانبخشی مورد نیاز معلولین بالغ بر ۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۵ ریال با هدف توانمندسازی و کاهش عوارض ناشی از معلولیت و ارتقای سطح بهداشت روان فرد و خانواده در اختیار این افراد در سطح استان قرار گرفته است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه ٢۴۵٠ توانخواه از کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان معلول با هدف تقویت انگیزه های تحصیلی بهره‌مند هستند، خاطر نشان کرد: همچنین در راستای اجرای ماده ۹ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و با هدف ایجاد انگیزه و ارتقا مشارکت و الحاق اجتماعی جامعه هدف ، کمک هزینه تحصیلی جهت بهره مندی از آموزش عالی در دانشگاه های دولتی و غیردولتی به افراد دارای معلولیت نیازمند واجد شرایط پرداخت می شود.

وی با اشاره به بهره‌مندی توانخواهان از امکانات مناسب سازی مسکن و خودرو در سالجاری گفت : توانایی رفت و آمد آزادانه و بدون خطر در جامعه از طریق ایجاد محیط های بدون مانع یکی از مهم ترین راه های ارتقا کیفیت زندگی برای افراد دارای معلولیت است. لذا تلاش جهت تسهیل دسترسی و بهره مندی معلولان همچون افراد عادی از امکانات موجود جامعه از رویکردهای اجرایی حوزه توانبخشی است.

گوهردهی یکی از راه های موثر در جهت نیل به سطح مطلوبی از سلامت جسمی، روانی و استقلال فردی و اجتماعی را تامین و پرداخت هزینه های درمانی و تسهیل دسترسی افراد به خدمات بهداشتی درمانی و توانبخشی عنوان و تصریح کرد: با توجه به نیاز تمامی افراد جامعه به ویژه معلولین به بیمه اجتماعی به عنوان یک پشتوانه،برنامه اعطای بیمه اجتماعی به معلولین روستایی و خانواده های آنان برای نخستین بار در کشور، از سال ۱۳۹۵ به تعداد ۱۷۰۰ نفر در استان مازندران انجام شد و در این راستا ۴هزار توانخواه تحت پوشش خدمات بیمه تکمیلی برکت قرار گرفتند.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به انجام عمل جراحی کاشت حلزون برای ۶٠ کودک شناسایی شده در سالجاری گفت: درحال حاضر توانخواهان با مراجعه و تکمیل پرونده در اسرع وقت از این خدمت بهره مند می شوند به طوریکه سرانه هر فرد جهت کاشت حلزون مبلغ ٣٠ میلیون ریال می باشد و درصورت نیاز به تعمیرات دستگاه ، پس از کاشت نیز مساعدت لازم به عمل می آید.

وی دستیابی به استقلال همه جانبه ، خصوصا استقلال اقتصادی را مرهون ایجاد مسکن و کسب شغلی پایدار و متناسب با شرایط فرد معلول عنوان و بیان کرد : اداره کل بهزیستی مازندران در سال ٩٩ در راستای تامین شرایط مطلوب به منظور تامین اشتغال ایمن، پایدار و با قابلیت توسعه با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال به ٧٠٠ توانخواه و پرداخت سهم بیمه خویش فرما و کارفرما به ١٢٩٩ نفر و همچنین تحویل ۵۱۳ واحد مسکونی در سالجاری گام مهمی در جهت توانمندسازی گروه های هدف برداشته است.

مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید بر اقدامات صورت گرفته در حوزه پیشگیری از معلولیت ها افزود: در همین راستا ١۶ هزار ۶٨۶ نفر از جامعه معلولین، تحت پوشش مشاوره های ژنتیک قرار گرفتند و طی هشت ماه نخست سال جاری ۵١٧ نفر جهت دریافت مشاوره ژنتیک به مراکز بهزیستی مراجعه کردند.

وی افزود: ضمن اینکه ۲۴۰۸ کودک ٣ تا ۶ ساله نیز تحت برنامه غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم (آمبلیوپی ) قرار گرفتند.

گوهردهی در پایان با اشاره به اجرای برنامه های ورزشی و بازی های بومی و محلی ویژه معلولین گفت : از دیگر خدمات و برنامه های مورد تاکید سازمان، گسترش فعالیت های اجتماع محور در قالب ورزش ها و بازی های بومی و محلی در راستای ورود معلولین به جامعه خصوصا جامعه ورزشی است.

وی گفت: این طرح در سال ۹۹ بصورت پایلوت در سه شهرستان ساری بهشهر و آمل آغاز شده و تعداد بالغ بر ۵۰۰ معلول با انواع معلولیت ها و شدت معلولیت ها را شامل می شود.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار