مسوولان وزارت بهداشت با اشاره به نشانه های جدید از خیز دوباره کرونا در کشور اعلام کردند که نگرانی از آغاز پیک چهارم کرونا جدی‌تر و بیشتر از گذشته خودنمایی می کند.
کد خبر: ۹۴۰۲۹۱
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۷ 13 February 2021

بررسی ها نشان می‌دهد که با توجه به رشد تعداد مراجعه بیماران سرپایی به مراکز درمانی و همچنین روند صعودی تعداد مبتلایان به بیماری کووید۱۹ ، رنگ‌بندی کرونایی نقشه کشور تغییرات معناداری را به خود دیده است .

با قرمز شدن وضعیت کرونا در هفت شهر اهواز، آبادان، بندر ماهشهر، دزفول، شادگان، شوشتر و کارون از استان خوزستان، رنگ قرمز از امروز (شنبه ۲۵ بهمن) به نقشه کشور بازگشت.به‌صورتی که هم اکنون ۹ شهرستان در وضعیت قرمز، ۳۹ شهرستان نارنجی، ۲۲۸ شهرستان زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار گرفته اند .

تأکید مسوولان بهداشت و درمان کشور به رعایت پروتکل‌ها بر این اساس است که علی‌رغم ورود واکسن به کشور و احتمال آغاز واکسیناسیون همگانی در آینده نزدیک همچنان تنها راه مؤثر و قابل اعتماد در مقابله با این ویروس منحوس رعایت پروتکل‌ها و اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی است.

افزایش تعداد شهرهای نارنجی و بازگشت برخی شهرها و مناطق کشور به وضعیت قرمز و در عین حال کاهش تعداد شهرهای آبی در هفته جاری نشان از شکننده بودن شرایط کرونایی در کشور است و نباید با اقدام های سهل انگارانه این بیماری را به یک فاجعه تبدیل کرد .

به گفته مقامات بهداشتی در حال حاضر میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور شیب نزولی پیدا کرده و به ۷۴.۹۳ درصد رسیده است. این میزان در هفته‌های گذشته بیش از ۸۰ درصد بود. شرایط حال حاضر تقریبا مشابه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اواسط آبان ماه است.

بر اساس گزارش ها کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی کرونا تقریبا در تمام کشور مشاهده می‌شود و این زنگ خطری برای هفته‌های پیش رو خواهد بود زیرا رابطه مستقیمی میان کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افزایش موارد ابتلا و پس از آن بستری و فوت به علت کووید ۱۹ وجود دارد.

به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اکنون روند فوت در کشور نزولی است اما خیز جدید بیماری کرونا در برخی استان‌ها شروع شده و جای هشدار جدی دارد و بالاترین میزان شیوع بیماری را در استان خوزستان داریم که نیازمند مراقبت جدی است.

علیرضا رییسی درباره آخرین وضعیت بیماری کووید ۱۹ و مصوبات جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در استان خوزستان متاسفانه ۹ شهرستان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند و این آژیر قرمز در خوزستان به صدا در آمده و حتما نیازمند مراقبت است.

وی ادامه داد: شهرهای آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، کارون، هویزه، شادگان و شوشتر روند افزایشی بیماری را دارند. این شهرها در سطح کشور وضعیت قرمز دارند و باید پروتکل‌های بهداشتی سخت گیرانه را رعایت کنند تا این خیز بیماری را کنترل کنیم.

وی اظهار کرد: در آذربایجان غربی نیز روند ابتلا رو به افزایش است و پروتکل‌های بهداشتی و مراقبت‌ها باید جدی گرفته شود. در حال حاضر هرمزگان نیز خیز بیماری را تا حدود زیادی کنترل کرده است. روند استان مازندران که صعودی بود، کنترل شده است. از ۱۵ شهر نارنجی در مازندران، هشت شهر به وضعیت زرد کرونا تغییر کرده و هنوز هفت شهر با وضعیت نارنجی دارد.

رییسی افزود: استان گلستان و گیلان نیز همچنان نیازمند مراقبت شدید هستند. استان بوشهر نیز شیب ملایم رو به بالا دارد که به دقت بیشتری نیازمند است.

معاون وزیر بهداشت گفت: در مجموع ۹ شهر قرمز، ۳۹ شهر نارنجی، ۲۲۸ شهر زرد و ۱۷۲ شهر آبی داریم. همان طور که مشاهده می‌شود، از تعداد شهرهای آبی کم شده و به تعداد شهرهای زرد و نارنجی افزوده شده است.

وی ادامه داد: در آذربایجان شرقی چهار شهر نارنجی، آذربایجان غربی پنج شهر، اصفهان دو شهر، خوزستان پنج شهر، خراسان جنوبی یک شهر، کرمان یک شهر، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان هر کدام سه شهر، گیلان هفت شهر، مازندران هشت شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز وضعیت کنونی استان خوزستان از نظر شیوع کرونا را ناگوار و بسیار نگران کننده دانست و اظهار داشت:خروج از این وضعیت نیازمند اقدام فوری و جدی دارد لذا از عموم مردم تقاضا داریم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان نیز در این باره گفت: موارد ابتلا به کرونا در این استان سیر صعودی به خود گرفته و همین امر موجب شد تا مجددا محدودیت‌های جدیدی در شهرستان‌ها اعمال شود.

استاندار قم نیز با اشاره به آغازخیز جدید کرونا در اکثر استان‌های کشور گفت: مبادا در سایه عادی انگاری و سهل انگاری، در قم نیز با موج جدید این بیماری مواجه شویم.

بهرام سرمست اظهار داشت: طبق گزارش ارائه شده ویروس جهش یافته انگلیسی دریک یا دو استان کشور مشاهده شده و این موضوع نگرانی‌ها در رابطه با شیوع این بیماری را بیشتر کرده‌است.

از استان آذربایجان غربی نیز خبر رسیده در حالیکه تا ۲۰ روز گذشته تعداد بستری شدگان کرونایی در این استان ۳۳۳ نفر بود، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گفت: طبق آخرین آمار، ۴۴۳ بیمار با تشخیص سندرم حاد تنفسی در مراکز درمانی بستری بوده و اقدامات درمانی بر روی آنان در حال انجام است.

دکتر جواد آقازاده افزود: در حال حاضر همچنین با افزایش ۲۹ نفری نسبت به ۲۰ روز گذشته، ۱۳۵ نفر در مراکز درمانی تحت مراقبت های ویژه و با رشد ۱۲ نفری در این مدت، ۳۸ نفر نیز متصل به دستگاه ونتیلاتور هستند.

طبق آخرین بررسی‌های صورت گرفته، وضعیت شیوع کرونا در پنج شهرستان استان آذربایجان‌غربی به صورت نارنجی درآمده است.

علی مصطفوی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز گفت : نارنجی شدن وضعیت برخی شهرستان های این استان نشان دهنده کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط شهروندان است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت شهرستان های خوی و سلماس در شمال و میاندوآب، نقده و بوکان در جنوب آذربایجان غربی نارنجی است.

ارومیه به همراه شهرستان های مهاباد، پیرانشهر، سردشت، تکاب، شاهین دژ، اشنویه، چایپاره، شوط و ماکو نیز وضعیت زرد دارند ولی وضعیت آنها بسیار شکننده بوده و با کمی سهل انگاری احتمال حرکت به سمت وضع نارنجی را دارند.

طی ۲ هفته گذشته، ۱۲ شهرستان آذربایجان غربی وضعیت آبی داشت که با بی توجهی مردم به رعایت موارد بهداشتی، این روند به سمت وضع بدتر سوق یافته است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز با ابراز نگرانی از روند رو به افزایش شمار افراد مشکوک و یا مبتلا به بیماری کووید ۱۹ گفت که هم اکنون ۱۰۷ بیمار کرونایی در بیمارستان‌های این شهرستان بستری هستند که ۲۰ نفر بیشتر از اوایل هفته قبل است.

فرهاد بدیعی اظهارداشت: درصورت استمرار روند صعودی شمار مبتلایان به کرونا در گنبدکاووس احتمال تغییر وضعیت کرونایی شهرستان از رنگ زرد به نارنجی در پایان هفته جاری وجود دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس اضافه کرد: باتوجه به نظارت مستمر کارشناسان بهداشت بر نحوه رعایت شیوه‌نامه بهداشتی در تالارها، شماری از مردم، مراسم عروسی را در منازل خود برگزار می‌کنند که آمار برگزاری این مراسم‌ها در چند هفته اخیر در سطح شهرستان افزایش یافته است.

بدیعی تصریح کرد: برگزاری مراسم عروسی با تعداد زیاد مهمان در منازل با کمترین رعایت شیوه‌نامه بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک، مهمترین علت افزایش آمار بیماران کرونایی در گنبدکاووس است.

استاندار اصفهان نیز گفت: تغییر وضعیت رنگ کرونایی در شهرستان‌های نطنز و اردستان زنگ خطر موج چهارم این بیماری را در استان به صدا در آورده و این هشدار جدی است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این باره گفت: میزان بستری بیماران دارای علائم کرونا در بیمارستان‌های استان نسبت به اوائل بهمن حدود ۱۵ درصد رشد یافت و با خیز ملایم در حال افزایش است.

آرش نجیمی به رنگ بندی جدید شهرستان های استان اصفهان از بیست و پنجم بهمن اشاره و اضافه کرد: در رنگ بندی جدید، ۲ شهرستان اردستان و نطنز در وضعیت نارنجی (پر خطر) قرار گرفته است .
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه هفته قبل فقط یک شهرستان در وضعیت نارنجی قرار داشت، خاطرنشان کرد: این هفته تعداد شهرستان های نارنجی و زرد در استان اصفهان افزایش و آبی، کاهش یافت.

آخرین خبرهای کرونایی استان ها

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۱۰ هزار و ۸۷۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۴ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۸۸۳ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۱۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵۷۸ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۱۰ هزار و ۸۷۳ نفر رسید.

وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۸ هزار و ۸۸۳ نفر رسید.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار