مدیرکل دامپزشکی
استان اردبیل گفت: تاکنون موردی از بیماری "تب کریمه کنگو" در استان اردبیل
مشاهده نشده است.
به گزارش ایسنا
منطقه اردبیل، صادق صالحی در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری تب کریمه کنگو
در برخی از استانهای جنوبی کشور و اظهار نگرانی برخی از هم استانیها در این مورد
افزود: در صورت احتمال شیوع این بیماری مردم
باید از تماس با دام زنده یا مصرف گوشتهای حاصل از ذبح دامهای غیرمجاز که بدون نظارت
بهداشتی دامپزشکی و خارج از کشتارگاه دام و عموماً در روستاهای اطراف تهیه و در چرخه
مصرف وارد میشود خودداری شود.
به گفته
مدیرکل دامپزشکی اردبیل انتظار می رود مردم به هنگام خرید گوشت قرمز از ممهور بودن
آن به مهر بهداشتی دامپزشکی اطمینان کامل حاصل کرده و در صورت امکان فراوردههای خام
دامی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی کددار و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه
کنند.
صالحی نبود
این بیماری در منطقه اردبیل را یادآور شد و گفت: این بیماری اغلب در استانهای گرمسیری
مشاهده میشود و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد اما لازم است مردم حتما نکات بهداشتی
و قرنطینهای را برای مصرف گوشت و فراوردههای خام دامی به کار بگیرند.
وی اضافه کرد:
بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و دام است که در دام علائم
کلنیکی خاصی ندارد و از ظاهر دام نمیتوان به این بیماری پی برد، بنابراین دامی که
در کشتارگاه و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح میشود، لاشه دام کشتار شده به مدت
24 ساعت در سالنهای پیش سردکن و سردخانهها در دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری
شده و با توجه به حساس بودن ویروس این بیماری به دماهای پایین، پس از اطمینان به از
بین رفتن ویروس، گوشت و آلایش خوراکی وارد چرخه مصرف انسانی میشود.
به گفته صالحی
تماس با دام آلوده، ذبح، قطعه قطعه کردن لاشه تازه، مصرف گوشت تازه خام و نیم پز، تماس
با خون و ترشحات دام بیمار و گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست دام از مهمترین
راههای انتقال این بیماری به انسان بوده و رعایت حفاظت فردی و استفاده از دستکش، لباس
کار، چکمه و عینک توصیه بهداشتی دامپزشکی است.
انتهای پیام