به سرزمین مادری‌ام افتخار می‌کنم

نویسنده سرشناس ادبیات داستانی کشورمان گفت: امروز ادبیات بدتر از شرایط محفلی و شخصی به سمت انزوا و تولید آثار خانگی سوق پیدا کرده و هیچ سراغی از مفاهیم اجتماعی و سیاسی در آن نمی‌توان پیدا کرد.
کد خبر: ۱۳۱۸۱۰
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۴ 19 November 2015

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، محمدرضا بایرامی صبح امروز در مراسم پایانی جشن کتاب سال در مجتمع فدک اردبیل اظهار کرد: بنده تاکنون بیش از 40 کتاب نوشته‌ام که عمده آنها مربوط به فضای روستایی، کوهستانی و زمینی و با مضامین دفاع مقدس بوده چرا که خودم را روستایی‌زاده می‌دانم و به سرزمین مادری‌ام اردبیل و دامنه‌ها سبلان افتخار می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در دوران جنگ نیز تجربه حضور در دفاع مقدس را به عنوان یک سرباز داشته و دو کتاب با عنوان خاطرات جنگ تاکنون به نگارش درآورده‌ام، گفت: با وجود اینکه هفت تا هشت سال در استان اردبیل زندگی کردم اما توان تولید آثار و موفقیتم را مدیون اردبیل و تجربه زندگی در این منطقه می‌دانم.

نویسنده سرشناس ادبیات داستانی کشورمان یادآور شد: برای ما اندوخته‌ای ارزشمندتر از تجارب زندگی در روستاها و مناطق کوهستانی اردبیل به عنوان یک تجربه صمیمانه وجود ندارد و هر چه در این حوزه کار کردم دارای زیبایی و لطافت خاصی است.

بایرامی خلق چندین کتاب را با موضوع زادگاه و موطن اصلی اردبیل یادآور شد و بیان کرد: کتاب «سبلان» و «همسفران» که زندگینامه یک پرورش‌دهنده زنبورعسل است و سعی می‌کند ابعاد اخلاقی خود را به رغم همه تغییرات زندگی ماشینی رعایت کند از آثار قابل توجهی است که با آن سعی شده ادای دینی به موطنم بکنم.

وی به رمان خود با عنوان «گرگ‌ها از برف نمی‌ترسند» اشاره کرد و ادامه داد: در این کتاب به حوادث زلزله 75 اردبیل و حوادث و اتفاقات آن پرداختم که شاهد همه جمع‌آوری اطلاعات در این زمینه و دیده‌ها و شنیده‌ها در رمان «گرگ‌ها از برف نمی‌ترسند» جمع شده و این کتاب در سال 87 به عنوان کتاب سال معرفی شده است.

نویسنده سرشناس ادبیات داستانی کشورمان مهمترین کار خود را در خدمت به منطقه تولید اثر «مردگان باغ سبز» اعلام کرد و افزود: این کتاب که در باب فعالیت فرقه دموکرات در منطقه است بیانگر حوادث و تلاطمی در استان اردبیل است که در دوران شاهنشاهی اتفاق افتاده است.

بایرامی با بیان اینکه همچنان جا دارد با موضوعات و محوریت مسائل مختلف تولید آثار با منطقه آذربایجان به ویژه اردبیل انجام شود، تصریح کرد: متاسفانه امروز یک طرز فکر همسان‌سازی را در اعمال دیدگاه‌ها و نظرات و دامن زدن به یک فضای مسموم‌گونه در ادبیات داستانی شاهد هستیم به طوری که بنده به جرات می‌گویم ادبیات ما امروز با گذر از شرایط محفلی و شخصی به وضعیت انزوا و تولید آثار خانگی رسیده است.

وی دور شدن از ادبیات داستانی و مخاطب‌پسند را یادآور شد و گفت: این نقطه ضعفی است که اگر علاجی برای آن پیدا نکنیم ادبیات داستانی ما با پیدا کردن جنبه فردی رو به انزوا حرکت خواهد کرد.

نویسنده سرشناس ادبیات داستانی کشورمان گفت: امروز ادبیات بدتر از شرایط محفلی و شخصی به سمت انزوا و تولید آثار خانگی سوق پیدا کرده و هیچ سراغی از مفاهیم اجتماعی و سیاسی در آن نمی‌توان پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، در مراسم جشن کتاب سال اردبیل از محمد رضا بایرامی نویسنده رمان و ادبیات داستانی با اهدای لوح سپاس و هدایایی به عنوان یکی از چهره‌های فاخر فرهنگی و ادبی استان اردبیل تجلیل شد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار