معاون وزیر راه و شهرسازی در تبریز عنوان کرد؛

تبریز، پیشتاز طراحی و نقش‌آفرینی میدان‌های مهم کشور /شهردار:هیچ مانعی در مسیر توسعه تبریز، متصور نیستم

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نقش تاریخی میدان‌های شهری گفت: بازخوانی نقشه تبریز در دوره قاجار نشان می‌دهد که میدان‌های این شهر، در بر گیرنده بخش عمده‌ای از فعالیت‌های ارتباطی و شهری از قبیل کارکردهای عمومی، نظامی و محلی بوده است.
کد خبر: ۱۳۷۲۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸ 30 November 2015

به گزارش تابناک تبریز، محمدسعید ایزدی در گرامیداشت روز جهانی شهرسازی با بیان این مطلب، اضافه کرد: میدان تاریخی صاحب‌الامر تبریز از اولین فضاهای شهری ایران است که امروز، نیاز به باززنده‌سازی دارد. با احیای این میدان مهم کشورمان، می‌توانیم تاریخ افتخارآمیز شهر تبریز را به آیندگان انتقال دهیم.

وی با بیان این‌که فضای شهری می‌توانند محرک توسعه باشد، گفت: تبریز پیشتاز طراحی و نقش‌آفرینی میدان‌های مهم ایران بوده و در دوره معاصر نیز، محدوده‌های تربیت و ولیعصر، از اولین محورهای پیاده شهری بوده‌اند که نقش تعیین‌کننده در حیات اجتماعی شهر داشته‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نامگذاری مناسبت‌های مرتبط با شهر و شهرسازی از قبیل روز جهانی اسکان بشر، روز شهرهای جهانی و روز جهانی شهرسازی گفت: واژه کلیدی و مشترک این مناسبت‌ها، دو مفهوم مهم بازآفرینی شهری و فضاهای عمومی است؛ در واقع، این مناسبت‌ها، بهانه‌هایی هستند برای هماهنگی سیاست‌ گروه‌های مختلفی که در حوزه‌های شهری فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: انتخاب این دو واژه، باید حساست ما را در مفهوم‌ و جایگاه‌ برنامه‌های شهری بیشتر کند.

ایزدی با اشاره به اهمیت فضاهای عمومی در شهرها گفت: فضاهای عمومی، عرصه‌هایی برای تعامل و پیوند اجتماعی افراد است. در واقع، رخدادهای شهر و عملکردهای مذهبی و سیاسی آن، همواره در فضاهای عمومی شهرها، بررسی و تبیین می‌شوند. افزایش ارزش املاک، ارتقای فعالیت‌های خرده فروشی و بهبود ایمنی و امنیت از دستاورهای مهم توجه به فضاهای عمومی خواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که متاسفانه فضاهای شهری ما، تا حدود زیادی از این مفهوم اجتماعی فاصله گرفته‌اند، گفت: این نقص مهم ایجاب می‌کند رویه‌های شهرسازی، در راستای احیا و باززنده‌سازی میادین مهم و ایجاد فضاهای جدید، تدوین شوند.

وی «میدان» را مهم‌ترین نمود فضاهای عمومی شهرها خواند و گفت:  در مجموعه فضاهای عمومی، میدان نقش ویژه و حساسی دارد. میدان یک شهر، نقش ویژه در روح و روان انسان دارد و همه خصوصیات مهم شهر را در برگرفته است.

  معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: از دموکراسی یونان گرفته تا تاریخ ایرانیان و حتی رخدادهای سال‌های اخیر کشورهای عربی، همواره کانون تحولات تاریخی بوده است.


شهردار تبریز:
سمت‌و‌سوی مدرنیسم، باید در خدمت هویت فرهنگی و ریشه‌های فکری شهر باشد

 شهردار تبریز احیای هویت شهری را ضرورت مهم فرهنگی در کهن‌شهرهای اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن شهرهای تاریخ‌ساز اسلامی از ریشه هویتی و نقش جهانی خود، موجب گسست فرهنگی در جوامع مسلمان شهری شده است.

 دکتر صادق نجفی در دومین نشست تخصصی گرامیداشت روز جهانی شهرسازی، با بیان این‌که به هیچ عنوان مخالف روند "جهانی‌شدن" نیستیم، گفت: تعامل مستمر با تمام شهرها با محوریت  اخلاق و کرامت انسانی، ضرورت مهم توسعه فرهنگی و اجتماعی شهرها است؛ اما معتقدیم سمت‌و‌سوی مدرنیسم، باید همگام با اعتلای هویت فرهنگی و ریشه‌های فکری پیگیری شود.

وی، توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در خصوص معماری اسلامی و ایرانی را در همین خصوص مورد تاکید قرار داد و افزود: معماری، عصاره روح و فکر یک جامعه است، بنابراین برنامه‌های مدرن شهری، باید در خدمت تعالی معماری اسلامی و ایرانی باشد.

شهردار تبریز اظهار داشت: شهری با قدمت و اعتبار شهر تبریز که سابقه پنج دور پایتختی کشور را دارد باید در عرصه جهانی نمود داشته باشد.

وی با تاکید بر این‌که معرفی تبریز در عرصه جهانی نیازمند هماهنگی ظرفیت‌های شهروندی و مدیریتی است، خاطرنشان کرد: در نبود مدیریت واحد شهری، خرسندیم که با همت مدیریت عالی استان، موفق شدیم مدیریت هماهنگ شهری، را تحقق ببخشیم.

دکتر نجفی با تاکید بر این‌که هیچ مانعی در مسیر توسعه تبریز، متصور نیست، افزود: امروز به واسطه همدلی و هم‌افزایی ارزشمندی که در شهر  حاکم است، بهترین بستر توسعه و پیشرفت فراهم آورده است.

وی استقبال پرشور دانشجویان و علاقمندان از همایش بزرگداشت شهرسازی را نمادی از پشتیبانی برنامه‌های علمی شهر عنوان و خاطرنشان کرد: با افتتاح سالن 1400 نفری در مجاورت لاله پارک و همچنین احداث مرکز همایش‌های خاوران، زمینه‌ برگزاری نشست‌های علمی و فرهنگی تقویت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: همدلی و همزبانی را رمز مهم حرکت‌های توسعه‌محور می‌‌دانیم و در این راستا، مصمم به همراهی مجموعه‌های مختلف از قبیل معاونت عمرانی استانداری، اداره‌کل راه‌و‌شهرسازی، سازمان نظام‌مهندسی و سایر دستگاه‌های حوزه شهرسازی هستیم.

دکتر نجفی با تاکید بر این‌که اقدامات اجرایی باید از پشتیبانی علمی برخوردار باشد، گفت: اقدامات مختلف شهرداری، تنها در صورتی می‌تواند در شان شهروندان باشد که با اتکا به برنامه‌های مدون مطالعاتی و پژوهشی پیگیری شود.

 شهردار تبریز با اشاره به وضعیت اقتصادی شهرداری‌های کشور خاطرنشان کرد: علی‌رغم وضعیت اقتصادی حاکم در مدیریت شهری کشور، درآمدهای شهرداری تبریز در هفت ماه اخیر 8 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: با همین پشتوانه، هم‌اکنون 417 پروژه عمرانی در جای‌جای شهر در حال اجرا است که نقش تعیین‌کننده‌‌ای در رفع نیازها قدیمی شهروندان خواهد داشت./شهریار


اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۹
خدا کند که شهرداری با فروخت سرمایه ها و زیرساخت های شهر این پروژه ها را اجرا نمیکند!
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار