به
گزارش
تابناک یزد، یک دستیار تخصصی طب سنتی نکاتی درباره فصل زمستان, مصرف سیب زمینی و دل و جگر گوسفند از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
ناصر رضایی پور درباره برخی نکات مهم حفظ سلامی اظهار داشت: دل و جگر، سنگین و هضمشان سخت است.
به
گفته وی بهتر است دل گوسفند را در روغن کنجد خواباند و کباب کرد و در کنار
آن، از موادی چون آویشن، زیره، فلفل و گلپر استفاده کرد.
این
دستیار تخصصی طب سنتی ادامه داد: مزاج زمستان، عموماً سردوتر است؛ پس این
فصل، مخالف طبیعت افراد بلغمیمزاج و پیران است ولی برای صاحبان مزاج گرم و
خشک و جوانان مناسب است.
رضایی پور درباره شایعترین بیماریها در
زمستان افزود: زکام (سرماخوردگی یا آبریزش از بینی) و نزله (ترشحات
پشتحلقی که آن را «امالامراض» نامیدهاند) که از شایعترین بیماریهای
زمستان هستند.
مصرف بیشتر آبگوشت و کباب گوشت پرندگان در فصل زمستان
وی
عنوان کرد: توصیه میشود در زمستان، برای قویشدن دستگاه گوارش، غذاهای
سنگینتر و مغذیتری چون هلیم، کلهپاچه، گوشت و آبگوشت و کباب گوشت
پرندگان، بیشتر خورده شود و از غذاهای سردوتر پرهیز کرد.
چاقیهای موضعی و انسداد در مجاری بر اثر مصرف زیاد سیب زمینی
این
دستیار تخصصی طب سنتی اضافه کرد: زیادخوردن سیبزمینی، بهویژه در افرادی
که فعالیت بدنی کمتری دارند، موجب تولید مواد غلیظ، لزج و نامناسبی در بدن
میشود که میتوانند باعث چاقیهای موضعی، انسداد در مجاری مختلف، اشکالات
عملکردی مغز و کبد و دستگاه گوارش و... شوند.
رضایی پور خاطرنشان
کرد: خوب است عموم افراد جامعه، خوردن سیبزمینی را تا حد زیادی کم کنند و
بهتر است در کنار غذاهایی که دارای سیبزمینی است، از دارچین، زنجبیل و
آویشن شیرازی استفاده کنند.
تسنیم