وی افزود: در این طرح تعداد واحدهای در نظر گرفته شده برای هر استان بر اساس فصول مختلف سال از نیمه دوم خرداد تا پایان بهمن ماه و زمان نمونه برداری بر اساس سن گله ها توسط ادارات طیور هر استان و زیر نظر دفتر طیور سازمان دامپزشکی کشور انجام می گیرد و اطلاعات نمونه بردای در بخش بررسی و مراقبت سامانه مراقبت بیماری های طیور ثبت می گردد.
متوسل الحسینی تصریح کرد :نمونه های اخذ شده برای پایش به مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاه های مرجع و کاربردی سازمان دامپزشکی ارسال می گردد تا آزمایشات میکروبی لازم در این زمینه صورت پذیرفته و درصد شیوع آلودگی بدست آید.
وی در پایان ضمن اشاره به اهمیت این طرح گفت: از آن جا که بیماری سالمونلا از طریق مصرف گوشت و تخم مرغ آلوده قابل انتقال به انسان است و همچنین این بیماری از طریق مرغ های آلوده به بیماری که در جوجه کشی مورد استفاده قرار می گیرد می تواند به جوجه های تولید در نسل بعد نیز منتقل گردد امید آن می رود تا نتایج حاصل از این طرح مبنای کلیه ی مطالعات و بررسی های بعدی قرار گرفته و منجر به کاهش آمار شیوع سالمونلا در جمعیت دام و انسان و ضررهای حاصل از آن شود.