همزمان با روز مادران شهداء صورت گرفت؛
همزمان با فرارسیدن سالروز وفات حضرت ام البنین(س) و روز مادران شهداء، مسئولان خانه مطبوعات استان قم، با حضور در منزل مادر شهید رمضانعلی چهرقانی، ضمن دیدار با این مادر شهید، از او تجلیل کردند.
کد خبر: ۱۰۲۲۶۷۸
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳ 16 January 2022

به گزارش تابناک قم، فخرالدین یوسف پور رئیس هیئت مدیره و حسین همتی نژاد مدیر خانه مطبوعات استان قم، به نمایندگی از خبرنگاران قم، در سالروز وفات حضرت ام البنین(س) که بنام روز مادران شهداء نامگذاری شده است، در منزل مادر شهید رمضانعلی چهرقانی از شهدای گلگون کفن ۸سال دفاع مقدس حضور یافته و با حاجیه خانم معصومه آمره‌ای (که آشنایان به او حاجیه مرضیه و فرزندانش به او ننه مرضیه می‌گویند) دیدار و گفت وگو کردند.

*بدهکار صبر و فداکاری خانواده های شهدا هستیم
در ابتدای این دیدار فخرالدین یوسف پور رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات، ضمن ارج نهادن به صبر و از خودگذشتگی مادران شهدا، گفت: ما جوانان و همچنین اهالی رسانه، همواره نیازمند دعای خیر و رهنمودهای اسوه های صبر و از خودگذشتگی که شما مادران شهدا هستید، هستیم و اینجا حضور پیدا کردیم تا ضمن گرامیداشت روز مادران شهداء، اعلام کنیم که خود را بدهکار صبر و فداکاری خانواده های شاهد و ایثارگر می دانیم.

*صبر زینبی مادران شهدا، می تواند چراغ راه جامعه باشد
در ادامه این جلسه، حسین همتی نژاد مدیر خانه مطبوعات استان قم، با بیان این که صبر زینبی مادران شهداء برای همه جامعه می تواند الگو و چراغ راه باشد، گفت: از شما مادر شهید می خواهیم که ما را دعا کنید تا توفیق داشته باشیم در راه شهدا حرکت کنیم؛ چرا که شهدا، دِین زیادی گردن همه ما دارند و انشاالله شرمنده شهدا نشویم.

دیدار مسئولان خانه مطبوعات قم با ننه مرضیه

*مادران شهدا واژه های ایثار و فداکاری را شرمنده کردند
همچنین صادق چهرقانی مدیرمسئول پایگاه خبری کارگر ایرانی (ایونا) و از اعضای خانه مطبوعات استان قم در این جلسه، با بیان این که تکریم مادران شهدا و ارج نهادن بر صبر و ازخودگذشتگی ایشان، یک وظیفه همیشگی برای همه افراد جامعه است، گفت: ایثار، فداکاری، از خودگذشتگی و صبر مادران شهداء، همچون نوری است که هیچ گاه خاموش نشده و هر کس به این نور توجه کند، راه درست را گم نمی کند؛ ما خود را مدیون مادران شهدا که با تقدیم جوانان رعنای خود در راه دین و میهن، واژه های ایثار و فداکاری را شرمنده خودشان کردند، می دانیم.

*وجود جوانان دغدغه مند، بزرگترین دلخوشی خانواده شهدا
در ادامه این جلسه، ابوالقاسم چهرقانی برادر شهید رمضانعلی چهرقانی هم ضمن تشکر از حضور نمایندگان اصحاب رسانه برای تکریم مقام مادران شهداء، گفت: وجود جوانانی همچون شما که دغدغه زنده نگاه داشتن راه شهدا و ایثارگری های ایشان را دارند، بزرگترین دلخوشی برای ما خانواده های شهدا و به ویژه مادران شهداست.

*سخنان مادر شهید

در ادامه این جلسه هم حاجیه خانم معصومه آمره‌ای (حاجیه مرضیه) مادر شهید رمضانعلی چهرقانی ضمن تشکر از حضور مسئولان خانه مطبوعات استان قم در منزلش، گفت: خداوند شما را حفظ کند که با دغدغه زنده نگاه داشتن راه شهدا، مایه دلخوشی ما هستید.

دیدار مسئولان خانه مطبوعات قم با ننه مرضیه

این مادر شهید در پاسخ به سؤالاتی پیرامون شخصیت شهید رمضانعلی چهرقانی گفت: شهید رمضانعلی اولین فرزند من بود که در سال ۶۳ و در سن ۱۹سالگی، در حالی که همسر و سه فرزند داشت (مجید ۳ساله، علی ۱سال و نیمه و زینب که هنوز به دنیا نیامده و چند ماه پس از شهادت پدر متولد می شود)، اما چشم بر همه این ها بست و خود را در راه دین و کشور اسلامی فدا کرد؛ در آن زمان من ۳۴سال داشتم.

مادر شهید رمضانعلی چهرقانی، در پاسخ به این سؤال که با وجود عشق بالای مادری تان، چطور برای رفتن فرزندتان به جبهه جنگ، راضی شدید؟، گفت: همه مادران، فرزندان شان را دوست دارند، و فرزندان هم همین طور مادرشان را دوست دارند؛ مخصوصا رابطه رمضانعلی با من و محبتی که میان ما بود که اصلا گفتنی نیست؛ خیلی زیاد مواظب بود که من کمتر کار کنم و آن لیوان های چای که برایم می آورد، از یادم نمی رود؛ اما وقتی دفاع از دین اسلام و کشور در میان امد، هیچ چیز نمی توانستم بگویم؛ همان دفعه آخری که به جبهه اعزام شد و به شهادت رسید، در زمان خداحافظی خیلی شور و اشتیاق بیشتری برای حضور در جبهه داشت؛ به صورتش بوسه زدم و او را در آغوش گرفتم؛ این شور و اشتیاق او برای حضور در جبهه به حدی بود که من خیلی نگران شدم و از رفتنش لحظه ای ترسیدم، اما همان لحظه یاد اهل بیت امام حسین(ع) افتادم که برای دفاع از دین خدا همه سختی ها را تحمل کردند؛ با خودم گفتم اگر کلامی از نارضایتی برای رفتن فرزند عزیزم به جبهه بزنم، پیش حضرت زینب(س) شرمنده می شوم؛ آخرین اعزام او که از میدان امام خمینی(ره) قم انجام شد هیچ وقت یادم نمی رود.

حاجیه خانم آمره‌ای یادآور شد: «رمضانعلی» دو مرتبه اول، بعنوان بسیجی به جبهه رفت که مجموع مدت این دو مرتبه، پنج ماه می شد؛ بعد از آن به استخدام سپاه درآمد و در اولین اعزام بعنوان نیروی سپاه، در منطقه سردشت کردستان شهید شد.

روستای چهرقان از توابع شهرستان کمیجان و در شمال غربی استان مرکزی، ۲۴ شهید را تقدیم اسلام و ایران کرده است که شهید رمضانعلی چهرقانی، چهارمین شهید این روستا محسوب می شود.

*احترام به پدر و مادر ویژگی خاص شهید رمضانعلی چهرقانی
مادر شهید رمضانعلی چهرقانی خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی های خیلی مهم فرزند شهیدم، این بود که هیچ وقت جواب پدرش را نمی داد؛ با وجود این که گاهی پدرش با کارهای او مخالفت می کرد و با وجود این که خودش زن و بچه داشت، اما هیچ وقت به پدرش جواب نمی داد و بی احترامی نمی کرد و با من هم که فوق العاده مهربان بود.

*لحظه شنیدن خبر شهادت
در مورد لحظه رسیدن خبر شهادت شهید رمضانعلی به مادر و خانواده نیز، حاجیه خانم آمره ای، گفت: کلا در مرتبه سوم اعزام رمضانعلی به جبهه، از همان لحظه ای که می خواست سوار اتوبوس شود، دلشوره داشتم؛ یادم هست شب قبل همان روزی که خبر شهادت فرزندم را به دادند، خواب دیدم که لحظه ای کمرم گرفت تا حدی که از درد زیاد آن از خواب پریدم و سرم به چارچوب در برخورد کرد؛ از خواب بلند شدم و گفتم خدایا چه بلایی سرم آمده؟ چرا این قدر دلشوره گرفتم؟ فردای همان شب در حیاط خانه بودم که دیدم شخصی به درب خانه آمد؛ گفت (حاجی) یعنی همسرم در منزل هست؟ و ادامه داد، آماده شوید به تهران برویم، رمضانعلی مجروح شده است؛ من بلافاصله گفتم خودم می دانم که پسرم به شهادت رسیده است که آن شخص شروع کرد به گریه کردن و بعد هم همه اهالی خانه و همسایه ها به ناله و زاری پرداختند.

*یاد حضرت زینب(س) آرامم می‌کند
حاجیه خانم آمره ای در پاسخ به این سؤال که چگونه داغ شهادت فرزندتان را تحمل کردید؟ گفت: اول از همه باید گفت که اگر خدا چیزی را از انسان بگیرد، چیز دیگری می دهد؛ اگر فرزندم شهید شد، اما خدا صبر هم به من داد؛ و واقعا اگر صبر و کمک خدا نبود، نمی شد این داغ را تحمل کرد؛ ضمن این که هرگاه خیلی از دوری و جدایی از فرزند عزیزم ناراحت می شوم، یاد حضرت زینب(س) و فداکاری های ایشان در حادثه کربلا، آرامم می کند؛ اصلا وصیت نامه رمضانعلی این است که مادرجان، برای من گریه نکن، بلکه فقط برای شهدای کربلا و اسرای آن گریه کن؛ من هم بنابر وصیت پسرم، هیچ وقت برای دوری او گریه نمی کنم.

دیدار مسئولان خانه مطبوعات قم با ننه مرضیه

*انتظار مادر شهید از جامعه و مسئولان
این روزها بسیاری از مادران شهداء درمیان ما نیستند و از دنیا رفته اند، اما همین تعداد از مادران شهدا که باقی مانده اند را چگونه احترام کنیم تا کرامت، جایگاه و منزلت شان را در بالاترین حد ممکن حفظ کرده باشیم؟
مادر شهید رمضانعلی چهرقانی در این باره می گوید: من به شخصه واقعا انتظاری از مردم و مسئولان ندارم، چون ما در قبال اسلام و کشور به وظیفه خودمان عمل کردیم و به آن افتخار هم می کنیم؛ خداوند خودش جبران می کند؛ حتی گاهی می گویم نمی خواهد بگویید من مادر شهید هستم؛ تنها انتظار ما این است که روحیه ایثار و فداکاری و از خودگذشتگی در جامعه زنده بماند؛ و همه پدر و مادرها با تربیت خوب فرزندان خود و آموزش دین و قرآن به آنان، باعث شادی روح شهدا شوند؛ پدر و مادرها باید این آمادگی را داشته باشند تا اگر بازهم روزی کشورمان به حضور مردم برای دفاع از کشور نیاز داشت، جوانان شان را برای دفاع از کشور به مقابله با دشمن بفرستند، چون واقعا استقلال و امنیت کشورمان نعمت بسیار بزرگ و ارزشمندی است.

*پشیمان نیستیم
حاجیه خانم معصومه آمره‌ای در پاسخ به این سؤال که اگر با همین تجربه، به ۳۵ سال قبل برگردید، بازهم راضی به رفتن فرزند جوان و عزیزتان به جبهه و شهادت او می شوید؟ گفت: ما فرزندمان را در راه خدا دادیم و این کار اصلا پشیمانی ندارد؛ من اگر امروز هم به همان سالها برگردم، بازهم به رفتن فرزندم به جبهه و شهادت او راضی هستم. چون فرزند من مخلوق خداوند است و اگر خدا بخواهد نباید چون و چرا گفت.

*یک انتظار خاص مادر شهید از مسئولان
این مادر شهید در بخش پایانی سخنان خودش در پاسخ به این سؤال که انتظار شما از مسئولان چیست؟ پاسخ می دهد: من چند پسر و عروس خوب دارم که همه در کنار من هستند و نمیگذارند احساس تنهایی و سختی کنم، اما واقعا پیرمرد و پیرزن هایی هستند که تنها هستند و احتیاج به کمک دارند؛ از مسئولان محترم می خواهم که ایشان را هر طور که می شود، کمک کنند.
در پایان این دیدار، تندیس و هدیه ای از سوی خانه مطبوعات استان قم، بمناسبت روز مادران شهدا، به مادر شهید رمضانعلی چهرقانی اهداء شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار