رییس اداره حقوقی استاندارد اصفهان گفت: تولیدکنندگان مصنوعات طلا برای عیارسنجی دقیق محصولات خود و جلوگیری از کاهش عیار آنها می توانند از آزمایشگاه‌های مورد تایید این اداره کل کمک بگیرند.
کد خبر: ۱۰۶۶۷۸۹
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸ 10 September 2022

لیلا امین‌الرعایا افزود: بر اساس قوانین موجود، تنها عیار قابل قبول و استاندارد برای مصنوعات طلا، ۷۵۰ (طلای ۱۸عیار) است و اگر عیار مصنوع طلایی حتی یک واحد از این شاخص پایین‌تر باشد نیز غیراستاندارد محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم رعایت این قانون و عیارسنجی دقیق مصنوعات طلا اظهار داشت: تنها روش عیارسنجی مورد تایید سازمان ملی استاندارد، "کوپلاسیون" است و واحدهای تولیدی مصنوعات طلا می‌توانند برای اطمینان از عیار محصولات تولیدی خود قبل از توزیع در بازار از ظرفیت آزمایشگاه‌های تایید صلاحیت شده و همکار اداره کل استاندارد استان کمک بگیرند تا محصولات آنها دچار مشکل نشود.

این کارشناس حقوقی استاندارد با بیان‌اینکه آزمایش ذوب قلیایی برای عیارسنجی مصنوعات طلا مورد تایید استاندارد نیست، تصریح کرد: اگر واحدهای تولیدی مصنوعات طلا، عیارسنجی را به آزمایشگاه‌های تایید صلاحیت شده استاندارد واگذار کنند، عیار مصنوعات برای آنها بطور کامل مشخص می‌شود و پس از اطمینان از عیار محصولات خود می‌توانند آنها را وارد بازار کنند.

وی با اشاره به فعالیت کمیسیون حقوقی ماده ۴۲ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد از سال۱۴۰۰ خاطرنشان کرد: در این کمیسیون که با حضور مدیرکل استاندارد، معاون دادستان و نمایندگان اتاق‌های اصناف، بازرگانی و تعاون و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان استان تشکیل می‌شود، پرونده انواع کالاها که مشمول استاندارد اجباری هستند اما محصولات آنها پایین‌تر از کیفیت استاندارد ملی است، بررسی می‌شود.

امین‌الرعایا اضافه کرد: از سال گذشته رسیدگی به تخلفات مربوط به مصنوعات طلا نیز در این کمیسیون در دستور کار قرار گرفت و با نظارت بیشتری که بر بازار طلا انجام شد، میزان نمونه برداری‌ها از بخش تولید و عرضه افزایش یافت.

دبیر کمیسیون ماده ۴۲ استاندارد اصفهان ادامه داد: بر اساس دستورالعمل‌های ماده ۴۲ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد از سال ۱۴۰۰، اگر عیار مصنوعات طلا حتی یک واحد کمتر از ۷۵۰ باشد باید پرونده آنها در این کمیسیون بررسی و برای مُتخلفان جریمه در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه با ابلاغ این دستور جدید و افزایش نظارت‌ها، میزان تخلف در زمینه عیار مصنوعات طلا کاهش یافته است، گفت: برخی از مُتخلفان بطور عمد مصنوعات طلا را با عیار کمتر از میزان استاندارد تولید می‌کنند اما برخی نیز ناآگاهانه یا بدلیل استفاده از روش‌های غیر استاندارد عیارسنجی، محصولاتی با عیار کمتر از ۷۵۰ دارند که لازم است برای رفع این مشکل خود از آزمایشگاه تایید صلاحیت استاندارد کمک بگیرند.

وی همچنین تاکید کرد: همه مصنوعات طلا باید دارای کُد شناسایی باشند و اگر مصنوع طلا بدون کُد شناسایی در بازار عرضه شود، سازنده و فروشنده مختلف هستند و به دادگاه معرفی می شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار