مدیر کل دامپزشکی استان البرز در خصوص پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد.
کد خبر: ۱۱۰۱۳۸۸
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۸ 19 April 2023

به گزارش «تابناک البرز» توکلی گفت: تب کریمه کنگو که با نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نامیده شده است، یک بیماری عفونی ویروسی حاد تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که عمدتا از طریق کنه منتقل می شود و علاوه بر کنه، تماس بدون استفاده از لوازم حفاظتی با لاشه ،خون و ترشحات دام مبتلا می تواند موجب بروز بیماری در انسان شود و این بیماری فاقد هرگونه علائم بالینی در دام است.

این بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴در کریمه‌ی اوکراین دیده شد و از آنجا که در سال ۱۹۵۶ هم با همان علائم در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شد، به همین دلیل نام تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای این بیماری مسری و خطرناک در نظر گرفته شد.

وی افزود: لازم است همه اقشار مردم با توجه به گرم شدن هوا و شروع فصل تکثیر و فعالیت کنه‌ها برخی بیماری‌ها از جمله تب خونریزی دهنده کنگو که معمولا با شروع فصل گرما احتمال ابتلایش افزایش می یابد، نسبت به رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری هوشیار باشند.

وی تصریح کرد: این بیماری با رعایت چند اصول ساده بهداشتی روند افزایشی نخواهد داشت که به شرح زیر است؛

۱حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی کرددن اماکن دامی

۲خودداری از له کردن کنه با دست یا له کردن کنه بر روی بدن دام

۳خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن با ترشحات و خون دام

۴خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز

۵تهیه گوشت قرمز مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی

۶نگهداری لاشه تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال

۷روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)

۸اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز و گوشت نیم پخته

۹ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن کامل گوشت باعث از بین رفتن ویروس می‌شود

۱۰در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
وبگردی
آخرین اخبار