مدیرکل بحران آذربایجان‌شرقی گفت: آزمایشات ریوی و تنفسی از محدوده سه روستا در اطراف دریاچه ارومیه صورت گرفته که تعدادی از دانش‌آموزان مبتلا به بیماری‌های طوفان نمکی شده‌اند.
کد خبر: ۱۲۶۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۴ 09 November 2015

به گزارش تابناک  تبریز، خلیل ساعی صبح امروز در همایش یک روزه نقش زنان در مدیریت منابع آبی با محوریت دریاچه ارومیه با اشاره به آخرین وضعیت این دریاچه اظهار داشت: نقشه راه‌های عملیاتی توسط مراکز دانشگاهی استان تهیه شده و باید توجه داشت که خشک شدن دریاچه در 19 سال گذشته رخ داده است.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان‌شرقی بیان کرد: تلاش می‌شود در تراز دریاچه طی دو سال اول برنامه به سطح تثبیت برسیم و طی 10 سال آینده نیز به تراز اکولوژیک رسیده و آرتمیا‌ها بتوانند در این دریاچه زندگی کند.

وی با بیان اینکه یکی از منابع آب حوضه آبریز دریاچه ارومیه بارش‌های جوی است که در سال‌های گذشته با 20 درصد کاهش نزولات مواجه بوده‌ایم ادامه داد: از سوی دیگر برداشت بی‌رویه از منابع آب تجدیدپذیر نیز در کشور به 85 درصد رسیده و این در حالی است که تنها مجاز به برداشت 40 درصد از این منابع هستیم.

ساعی افزود: کل ظرفیت آب تجدیدپذیر حوزه دریاچه ارومیه 7 هزار و 24 میلیون متر مکعب است که از این میزان مصرف زیادی را در حوضه‌های کشاورزی، صنعتی و شرب شاهد هستیم.

مدیرکل بحران آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: کمبود میزان آب در سفره‌های زیر زمینی خطرات بیشتری را شامل حال حوزه آبریز دریاچه ارومیه کرده و در حال حاضر تا 70 درصد کاهش را در روان آب‌ها شاهد هستیم .

وی ادامه داد: در مسیر رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه اتلاف آب را شاهد هستیم و 900 میلیون متر مکعب در مسیر تلف می‌شود و در 18 سال گذشته نیز کاهش مستمر روان آب‌ها را شاهد هستیم.

ساعی با بیان اینکه توسعه کشاورزی در اطراف حوزه آبریز موجب افزایش مصرف آب شده است، تصریح کرد: 300 هزار هکتار زیر کشت در سال‌های گذشته به بیش از 400 هزار هکتار در حوزه دریاچه ارومیه رسیده و کاهش آب موجب فعال شدن ریزگردهای نمکی شده است.

وی گفت: حرکت 650 کیلومتری طوفان‌های نمک را در دریاچه آرال در سال 2008 شاهد بوده‌ایم و اگر این در مقیاس کشوری رخ دهد طوفان‌های نمکی از تبریز تا تهران می‌تواند منتقل شود.

ساعی خاطرنشان کرد: استان‌های البرز، همدان، اردبیل، گیلان، مرکزی، لرستان، قزوین و کرمانشاه نیز تحت تاثیر طوفان نمکی دریاچه ارومیه قرار می‌گیرد و باید رویکرد ملی و حساسیت ملی را در این زمینه شاهد باشیم.

وی گفت: آزمایشات ریوی و تنفسی از محدوده سه روستا در اطراف دریاچه ارومیه صورت گرفته و تعدادی از دانش‌آموزان مبتلا به بیماری‌های طوفان نمکی شده‌اند.

ساعی تصریح کرد: بر اساس نقشه راه دریاچه ارومیه اجزای مختلفی پیش‌بینی شده است که اقدامات حفاظتی و برنامه‌های تجدیدپذیر را انجام خواهیم داد و با توجه به اینکه حدود 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است برنامه‌ریزی در این زمینه بیشتر است و اگر بتوانیم تنها 8 درصد صرفه‌جویی در این بخش داشته باشیم می‌توانیم سالانه بیش از یک میلیون متر مکعب صرفه‌جویی کنیم.

وی تامین بخشی از منابع آبی توسط پساب‌های تصفیه شده را یادآور شد و گفت: با وجود مشکلات مالی اعتبارات دریاچه ارومیه بر اساس دستور رئیس جمهور در اولویت است.

مدیرکل بحران آذربایجان‌شرقی افزود: امسال با حداقل بارش‌هایی که شده و با توجه به باز کردن مسیرها آب‌ها به دریاچه ارومیه هدایت شده و در کانالی به پیکره دریاچه رسیده است و در مجموع 26 راهکار در استان‌های مختلف در حال اجرا است.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :