مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد وضعیت تامین آب به ویژه آب شرب در این استان را بحرانی خواند و گفت: این خطه با توجه به اقلیم خشک در زمینه تهیه این ماده حیاتی با مشکل اساسی روبروست.
کد خبر: ۲۴۹۵۷۶
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۳ 21 June 2016
به گزارش «تابناک یزد»،علی اسلامی  افزود: مسوولان استان به طوری جدی موضوع انتقال آب به استان را در دستور کار دارند که امیدواریم این موضوع به زودی به نتیجه برسد و گرنه در کمتر از یک دهه استان از نظر تامین آب با بحران مواجه خواهد بود.
وی با اشاره به افت منابع آب های زیر زمینی و بیلان منفی در دشت های استان اظهار کرد: دشت یزد ـ اردکان دارای دو منبع آبی ارزشمند هستند که یکی در منطقه یزدگرد و دیگری در منطقه چرخاب قرار دارد اما متاسفانه هر دو به دلیل برداشت‌های بی‌رویه به شدت در حال نابودی هستند.
وی خاطر نشان کرد: اگر چاره ای برای این دو منبع آب نشود بزودی از دسترس خارج و دیگر هیچ منبع مطمئنی برای تامین آب شرب یزد وجود نخواهد داشت.
اسلامی اضافه کرد: در چهار سال گذشته 10 منبع آبی استان به خاطر کاهش کیفیت آب از مدار بهره برداری خارج شده اند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد افزود: در برخی شهرستانهای استان به علت کاهش منابع آب امکان تهیه یک قطره آب شرب هم امکان پذیر نیست .
وی گفت: با ادامه این وضعیت، بحران کم‌آبی از روستاها به شهرهای کوچک‌تر و به مرکز استان خواهد رسید که باید در این زمینه تدابیری اندیشیده شود.
*** 18 درصد هدر رفت آب در استان
اسلامی میزان هدر رفت آب از طریق شبکه آبرسانی استان را 18 درصد بیان کرد و گفت: این رقم در کشور 26 درصد و در کشورهای توسعه یافته 10 درصد است.
وی با بیان اینکه این استان از لحاط امکانات فیزیکی و شبکه آبرسانی در وضعیت نسبتا مناسبی قرار دارد تصریح کرد: 20 درصد معادل یکهزار کیلومتر از شبکه آب استان فرسوده است که برای بازسازی آنها به ازای هر متر به 200 هزار تومان اعتبار نیاز دارد.
به گفته وی 600 کیلومتر این شبکه ها مربوط به شهر یزد و مابقی در دیگر شهرستانهاست که در صورت بازسازی تا پنج درصد از میزان هدررفت آب کم می شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد طول شبکه های آب در استان را پنج هزار و400 کیلومتر بیان کرد و یادآور شد: همچنین 500 هزار متر مکعب حجم مخزن ذخیره آب در استان است.
وی در ادامه با بیان اینکه سرانه مصرف آب در استان قابل قبول نیست گفت:میزان مصرف در زمستان و در دی‌ماه پنج میلیون و 760 هزار مترمکعب است که سرانه تولید برای هر نفر 205 لیتر است.
اسلامی میزان مصرف آب در تابستان را دو برابر زمستان اعلام کرد و افزود: میزان مصرف آب در یزد در تابستان‌ها به 10 میلیون و 710 هزار مترمکعب می‌رسد که در تیرماه میزان تولید آب 369 لیتر در ثانیه است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد با بیان اینکه این عدد در برخی شهرستانها چون تفت ، مهریز و یزد بیشتر از این است اظهار کرد:به عنوان مثال سرانه مصرف آب در تفت در ایام تابستان 580، مهریز 420 ، یزد 320 ، اردکان 420 ، اشکذر 520 ، بافق 380 و در بهاباد 420 لیتر است.
وی خاطر نشان کرد: 20 میلیون مترمکعب از 90 ملیون مترمکعب آب استحصالی در یزد فقط صرف 400 هزار کولر آبی دایر در این استان می شود.
وی اضافه کرد: در تابستان‌ها 86 درصد استحصال آب بیشتر از زمستان است که این به علت استفاده از کولر های آبی و بخشی از آن صرف آبیاری فضای سبز می‌شود.
اسلامی با اشاره به نداشتن مدیریت مصرف صحیح در زمینه مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی گفت: در استانی که با کمبود آب مواجه هستیم بخشی از آب به صورت آب مجازی با کشت هندوانه، شلغم و غیره به دیگر استان‌ها صادر می‌شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب یزد در ادامه افزود: علارغم هشدارهایی که در زمینه کمبود آب به شهروندان داده می شود باز هم در مصرف آب صرفه جویی نمی شود، احساس می شود که مردم هنوز طعم بی آبی را نچشیده اند و به این باور نرسیده اند.
اسلامی با بیان اینکه در سالجاری جیره بندی آب نخواهیم داشت تصریح کرد: تا کنون تلاش کردیم که شهروندان حتی یک دقیقه هم با قطعی آب روبرو نشوند.
وی در ادامه بر مدیریت مصرف صحیح آب تاکید کرد و گفت: باید فرهنگ درست استفاده کردن از آب در جامعه نهادینه شود.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار