پس از سخنان رئیس جمهور این پرسش پیش رو قرار می‌گیرد که اگر تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پذیرش لغو کنسرت‌ها در مشهد اشتباه بوده، چرا هیچ برخورد قاطعی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت نپذیرفته و اگر صحیح بوده، چرا نقدهای اینچنینی مطرح می‌شود؟! آیا انتقاد صرف، به معنای پذیرش لغو کنسرت‌ها در مشهد، صرفاً یک جدال کلامی برای حفظ روحیه هواداران نیست؟
کد خبر: ۲۸۲۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۷ 22 August 2016
موضع‌گیری تازه رئیس جمور درباره پذیرش عدم برگزاری کنسرت‌های موسیقی در مشهد که البته منجر به سلسله درخواست‌هایی برای عدم برگزاری کنسرت در برخی شهرهای دیگر شده، این پرسش را پیش آورده که آیا آنچه امروز حسن روحانی بر زبان آورد یک ژست منتقدان بوده که عمدتاً کارکرد سیاسی دارد؟
 
به گزارش «تابناک»؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور در مراسم دیدار با جامعه پزشکی کشور صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه بی‌قانونی خوب نیست و بی قانونی به نام دین و دلسوزی بدتر است گفت: افتخار ما این است که کشورمان کشور قانون است و امام (ره) بارها بر اینکه حکومت اسلام و جمهوری اسلامی حکومت قانون است تاکید کردند چرا که اگر قانون زیر پا رود سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

رئیس جمهور اشاره مستقیمی به بحث لغو کنسرت‌ها در مشهد که توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم رسماً پذیرفته شد، داشت و گفت: یک جا می‌خواهد کنسرتی برگزار شود مجلس قانون گذاری شکل می‌گیرد در حالی که ما مجلس شورای اسلامی داریم و هرکسی که صبح بیدار می‌شود و یک تریبون پیدا می‌کند نمی‌تواند قانون گذاری کند، و وزیر نیز نباید  تبعیت کند چرا که وزیر باید تابع قانون باشد.

رییس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه از نظر من هیچ وزیری دربرابر هیچ فشاری نباید کوتاه آید و عقب نشینی کند افزود: اگر قرار است قانونی وضع شود باید از طریق مجلس اقدام شود و مراحل خود را در شورای نگهبان طی کند و در نهایت رئیس جمهور آن را ابلاغ کند تا عملی شود.
 
سخنان رئیس جمهور درباره لغو کنسرت‌ها صرفاً یک مانور سیاسی است؟ 
سوای اینکه موافق هر ناظر منصفی گفته‌های رئیس جمهور باشد یا نباشد، موضع‌گیری رئیس جمهور در نقد عدم برگزاری کنسرت‌ها در خراسان و پذیرش عدم برگزاری کنسرت در مشهد توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این دولت و شکل‌گیری حاکمیت محلی در امور مختلف از جمله امور فرهنگی، قابل تامل است اما هر قضاوت‌گرِ بی‌طرفی در قبال مواضع تازه روحانی ممکن است با تامل برخورد کند و موضع رئیس جمهور را مطابق با مشی رئیس جمهور و دولت نداند.
 
در واقع پس از سخنان رئیس جمهور این پرسش پیش رو قرار می‌گیرد که اگر تصمیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پذیرش لغو کنسرت‌ها در مشهد اشتباه بوده، چرا هیچ برخورد قاطعی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت نپذیرفته و اگر صحیح بوده، چرا نقدهای اینچنینی مطرح می‌شود؟! آیا انتقاد صرف، به معنای پذیرش لغو کنسرت‌ها در مشهد، صرفاً یک جدال کلامی برای حفظ روحیه هواداران نیست؟
 
اگر این موضع روحانی نیز همچون بسیاری از مواضع دیگر فاقد عملگرایی نیست، چرا رئیس جمهور به جای سخنرانی، در اقدامی عملگرانه به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و کشور دستور نداد تا سلسله کنسرت‌های موسیقی سنتی منطبق با آیین‌های و شعائر دینی و با تکیه بر چهره‌هایی چون سالار عقیلی، علیرضا قربانی، شهرام ناظری و جمعی از اساتید موسیقی سنتی ایران در خراسان ظرف مدت حداکثر یک ماه برگزار شود؟!
 
آیا این روش‌ یا حتی یک قانون‌گذاری ساده و شفاف در دولت و تبدیل آن به لایحه و تصویب در مجلس درباره الزامات برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای جلوگیری از حواشی اینچنینی، رویکرد عملگرایانه و واقعی‌تری نبود تا مشخص شود حرف‌های امروز رئیس محترم دولت یازدهم، یک شعار سیاسی و تبلیغاتی برای فروکش کردن نقدهای اهالی فرهنگِ حامیِ دولت، نسبت به دولت نیست؟
 
متاسفانه از سخنان امروز دکتر روحانی در فضای مجازی نیز برداشت سیاسی‌کاری شده که شاید برداشت ناصوابی بوده باشد اما به هر حال وقتی مکرراً موضع‌گیری‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگ، همراه با برون‌دادِ عینی برای عموم ناظرانِ بی‌اطلاع از پشت پرده‌ها همراه نباشد، افکارعمومی برداشت بهتری نخواهد داشت.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :