تاجگردون بیان کرد:
تاجگردون :تا چند سال پیش بحث‌هایی وجود داشت که نهادهای امنیتی کار قاچاق را انجام می‌دهند و ما امضاهای طلایی را در گمرک‌ها داشتیم که اصلا با وضع امروز قابل مقایسه نیست. البته نبود تجهیزات هم در این زمینه بی‌تاثیر نبود.
کد خبر: ۴۰۲۴۱۷
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰ 05 April 2017
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، غلام رضا تاجگردون در گفت گوی خبری شبکه دو با اشاره به موضوع قاچاق ، ناهماهنگی های موجود و تعدد اختیارات را از مهمترین مشکلات در زمینه پدیده ی قاچاق دانست .
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی عملکرد دولت فعلی در زمینه مبارزه با قاچاق را با دولت قبل قابل قیاس ندانست و گفت : اگر در دولت قبل من می خواستم خودرویی را بطور قاچاق وارد کنم به راحتی از مسئول مربوطه می خواستم ، با گنجاندن آن در فهرست کالاهای ورودی ، آن را وارد کنم چون لیست ها دستی و قابل دست کاری بود اما در این دولت و با قانون جدید چنین چیزی امکان ندارد.
وی افزود یکی از مشکلاتی که ما با افراد وارد کننده ی کالای قاچاق داریم همین تصور است که نسبت به قبل دارند در صورتیکه ، قبلا می شد اینگونه کالاها را با کمی دستکاری ، وارد کرد ولی الان قانون شفاف است و چنین چیزی امکان ندارد و این افراد انتظار دارند مانند قبل کالا وارد شود.
تاجگردون در بخش دیگری از صحبت هایش در زمینه قاچاق کالا و سرانجام مکشوفات گفت : وقتی به نیروی انتظامی می گوییم برای سهولت در دریافت اعتبارات و پرداخت حقوق، کالاهای قاچاق را بفروشید به ما می گوید به کی بفروشیم؟ آیا این خود ورود به عرصه قاچاق نیست؟
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی با بیان این که وضعیت مبارزه با قاچاق در سال‌های اخیر بهبود یافته است، گفت: تا چند سال پیش بحث‌هایی وجود داشت که نهادهای امنیتی کار قاچاق را انجام می‌دهند و ما امضاهای طلایی را در گمرک‌ها داشتیم که اصلا با وضع امروز قابل مقایسه نیست. البته نبود تجهیزات هم در این زمینه بی‌تاثیر نبود. مثلا تا سه سال گذشته نمی‌فهمیدیم کالایی که از یک مبدا وارد شده آیا از نقطه دیگری خارج شده است یا خیر. تا همین چند سال پیش راحت به اسم این و آن، ماشین وارد کشور می‌شد.
 غلامرضا تاجگردون اظهار کرد: گفته می‌شود که سالانه ۱۸ تا ۲۵ میلیارد دلار قاچاق کالا وجود دارد که ۷۰ درصد آن از مبادی رسمی قاچاق می‌شود البته به نظر من باید تفکیک و طبقه بندی در این زمینه صورت گیرد و مشخص شود که کالاها به چه شکل و به چه شیوه و کدام مبادی باید وارد شوند تا عنوان قاچاق نداشته باشند.

وی افزود: علی‌رغم مخالفت رئیس سازمان مناطق آزاد، مجلس به دلایل متعدد احساس کرد که مناطق آزاد نیاز به پاسخگویی دارد لذا مصوب کرد که مناطق آزاد به وزارت اقتصاد منتقل شود تا وزیر مربوطه بتواند در این زمینه پاسخ‌های لازم را داشته باشد.

وی یادآور شد: به نظر من در فرایند ورود کالا تا عرضه آن در بازار نوعی عدم هماهنگی در دستگاه‌های دولتی مشهود است و ما شاهد عدم تزریق منابع کافی هستیم اما مجموعا من این روند را در دولت فعلی مثبت تلقی می‌کنم و فکر می‌کنم در صورت اجرای احکامی که در برنامه ششم مصوب شده، وضعیت مبارزه با قاچاق درآینده بهتر خواهد بود.
تاجگردون در ادامه افزود : مواردی وجود دارد که کالایی با برند خارجی در داخل تولید می‌شود. گمرک اعتقاد دارد که تعرفه واردات قطعات لازم برای تولید این کالا، فلان قدر است و وزارت صنعت هم می‌گوید که من باید بگویم که تعرفه چقدر است و نهایتا جنس با برند خارجی بیرون می‌آید و در بازار عرضه می‌شود اما وقتی به فروشنده می‌گویند برگ سبز جنس کجاست، او می‌گوید تولید داخل است. این مشکل همچنان وجود دارد. ما اختیاراتی به گمرک، نیروی انتظامی، وزارت صنعت و ستاد مبارزه با مواد مخدر دادیم و واردکننده قطعه نمی‌داند که باید چکار کند. در واقع تعارض قانونی وجود دارد و برخی تولیدکنندگان دچار مشکل شده‌اند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار