شصتمین جلسه کمیته پژوهشی مدیریت ایمنی و بحران شهرداری تهران با موضوع بررسی تدوین سناریوهای آینده مدیریت بحران شهر تهران پس از زلزله احتمالی برگزارشد.
کد خبر: ۷۵۹۱۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۰ 12 August 2015
هدف از تدوین این سناریوها کمک به برنامه ریزی و ارتقای شناخت مدیران از شرایط بعد از وقوع زلزله، جلوگیری از غافلگیری مدیران بحران در مقابل زلزله، ایجاد زمینه ای برای توسعه پایدار و افزایش آمادگی در برابر وقوع سوانح در تمامی سطوح به منظور مدیریت هر چه بهتر وقایع بعد از وقوع زلزله و ارتقای عملکرد مدیران بحران است.

دکتر تقی زاده قائم مقام سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران  در خصوص این طرح گفت: باید در این سناریوها تمامی ابعاد پیامدهای بعد از وقوع زلزله برآورد شود چرا که حوادث ثانوی همچون ناآرامی های اجتماعی قابل توجه است و برای مواجهه با آن باید از قبل برنامه ریزی شود.

وی افزود: در آینده پژوهی باید میزان مخاطره یا ریسک سوانح طبیعی و راه های مقابله با آن تعیین شود.

همچنین در این جلسه عنوان شد که شهر یک موجود زنده است و ارائه تصویر واقعی از شهر بعد از وقوع زلزله بسیار سخت و پیچیده خواهد بود. به همین دلیل توجه به ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و مسائل شهری از جمله شریان های حیاتی، حمل و نقل اضطراری، ترافیک راه های اصلی شهر، اسکان شهروندان از جمله دغدغه های سازمان است که باید در این پروژه به آن توجه شود.

بنا براین گزارش، در این سناریوها چالش های پیش روی مدیریت بحران شهر تهران و شرایطی که بر تصمیم گیری مدیریت بحران بعد از وقوع زلزله تاثیر می گذارد در اختیار مدیران قرار می گیرد و مدیران می توانند به صورت نظام مند و با مشارکت سازمان های دخیل در امر مدیریت بحران برای موانع و مشکلات پیش رو تدابیر مناسبی اتخاذ نمایند که در نهایت منجر به کاهش مخاطرات، خسارات و تلفات ناشی از زلزله شود.

این طرح از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و با نظارت معاونت پژوهشی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تدوین شده است که سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به عنوان بهره بردار نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه داد.

مدرسان آموزش مدیریت بحران که قرار است در طرح مدرسه آماده به نمایندگان مدیریت بحران مدارس شهر تهران آموزش ارائه دهند در جلسه ای توجیهی شرکت کردند.

در این جلسه اهداف، ویژگی ها و چشم انداز طرح مدرسه آماده برای حاضران تشریح شد و آشنایی با سوانح و اقدامات لازم در برابر آن، برگزاری کارگاه مدرسه تاب آور، آشنایی با تجارب موفق آموزش مدیریت بحران در مدارس ژاپن، اصول ایمنی در مدارس از دیگر مباحثی بود که در این جلسه ارائه شد.

بنابراین گزارش، برای این مدرسان بعد از این جلسه توجیهی یک جلسه آموزشی دیگر برگزار خواهد شد تا آموزش های خود را به نمایندگان مدیریت بحران مدارس انتقال دهند.

قرار است تا پایان سال جاری ۱۰۰۰ مدرسه شهر تهران با آموزش های لازم در خصوص مدیریت بحران آشنا شوند و تجهیزات مورد نیاز مدارس بر اساس استاندارها از جمله سیستم اطفاء حریق، سیستم هشدار و اعلام خبر، کیف کمک های اولیه، تجهیزات سبک امدادی و... پیش بینی و تکمیل شود.
منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار