کد خبر: ۹۰۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲ 07 September 2015

فرقي نمي‌كند كه چربي خون‌تان بالا باشد يا نه! شما نبايد هر روز تخم مرغ بخوريد. مصرف 3 تا 4 عدد تخم مرغ در هفته كافي است. مي‌توانيد اين ماده غذايي فوق‌العاده را براي صبحانه ميل كنيد. كلسترول يا همان چربي خون تان بالاست؟ يا اين‌كه نمي‌خواهيد به اين زودي‌ها دچار اين مشكل بشويد؟ حتماً از گوشه كنار شنيده‌ايد كه تخم مرغ چربي خون را بالا مي‌برد و نبايد لب به آن زد. اما برخلاف اين گفته‌ها نيازي نيست خودتان را از اين ماده غذايي مفيد محروم كنيد. اما اينكه چرا بايد تخم مرغ خورد؟ چند بار در هفته و مشكلات احتمالي مصرف زياد آن چيست؟ مسائلي هستند كه در ادامه به آنها مي‌پردازيم. نيازي نيست خودتان را از تخم‌مرغ محروم كنيد چون كلسترول غذايي به ميزان كمي روي كلسترول خون تاثير مي‌گذارد. واقعيت اين است كه بيشترين ميزان چربي خون توسط كبد توليد مي‌شود. اگر تخم‌مرغ سالمي گيرتان بيايد با يك ماده غذايي معجزه‌گر طرف هستيد. چون منبع فوق‌العاده پروتئين‌هاي حيواني است و تمام اسيدهاي آمينه‌اي كه بدن قادر به توليدشان نيست را دارا است. اين اسيدهاي آمينه نيز براي عملكرد سيستم ايمني بدن لازم و ضروري هستند. علاوه بر اين تخم مرغ منبع فسفر و لوتئين است كه به پيشگيري از بروز دژنراسيون ماكولاي چشم مربوط به پيري كمك مي‌كنند. 
 
تخم مرغ حاوي 200 تا 300 ميلي‌گرم كلسترول است و اين چربي جزو چربي‌هاي خاص و لازم براي بدن است. در واقع كلسترول تخم‌مرغ تركيبي ضروري براي غشاي سلولي بدن است و بدون آن هضم چربي‌ها و توليد هورمون‌هايي كه در تمام عملكردهاي بدن نقش دارند دچار مشكل مي‌شود. 
از سال 1999 و دو پژوهشي كه روي دو حرفه مربوط به سلامتي (5159 پزشك مرد و 121700 پرستار) به مدت 18 سال روي يك گروه و 8 سال روي گروه ديگر انجام شد نشان مي‌دهد كه مصرف تخم مرغ خطر بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي را افزايش نمي‌دهد مگر اينكه فرد دچار بيماري ديابت باشد. البته در اين خصوص هم هنوز ابهاماتي وجود دارد. نتايج پژوهش ديگري كه در سال 2008 و روي 21237 شركت‌كننده و به مدت 20 سال انجام شد نشان مي‌دهد كه در بين كل افرادي كه به دليل بيماري‌هاي قلبي جان خود را از دست‌ داده‌اند فقط عده كمي افرادي بوده‌اند كه هر هفته 7 عدد يا بيشتر تخم مرغ مصرف كرده‌اند. اما با اين حال دليلي براي محكوم كردن تخم مرغ وجود ندارد و موارد ديگري در تغذيه اين افراد وجود دارد كه مشكل زا بوده است. 
 
   
البته امروزه با زندگي مدرني كه خود را به كلان‌شهرها تحميل كرده است حق انتخاب مواد غذايي طبيعي از مصرف‌كننده‌ها سلب شده است. سلامت و ارزش غذايي تخم مرغ به تغذيه مرغ بستگي دارد. اگر مرغ در هواي آزاد زندگي و غذاي خود را از سبزيجات، حشرات كوچك و غيره تامين كند يا اينكه آن را با تخم كتان سرشار از امگا 3 تغذيه كنند تخم‌هايي مي‌كند كه ميزان پروتئين و اسيدهاي چرب متعادلي دارد. ارزش غذايي اين نوع تخم مرغ نيز بالا است. اما اگر مرغ به‌طور افراطي با آرد ذرت (حتي ارگانيك) تغذيه شود كيفيت و ارزش غذايي تخم مرغ آن فرق خواهد كرد. در اين صورت تخم مرغ حاوي امگا 6 بيشتر بوده و ميزان امگا 3 آن كافي نخواهد بود و اين مساله براي سلامت بدن چندان مناسب نيست. بنابراين توصيه مي‌كنيم در صورت امكان از تخم مرغ‌هاي به اصطلاح محلي و ارگانيك استفاده كنيد. 
 
   سفيده تخم ‌مرغ حاوي پروتئين‌هايي است كه برخي باعث ايجاد واكنش‌هاي آلرژيك جدي مي‌شوند. از اين گذشته آلرژي نسبت به تخم مرغ شامل 30 درصد آلرژي‌هاي غذايي است. از طرف ديگر مصرف زياد و افراطي تخم مرغ مي‌تواند روي سلامت استخوان‌ها تاثير منفي بگذارد. در واقع اسيد به استخوان‌ها آسيب مي‌زند. زياده روي در مصرف تخم مرغ كه سرشار از اسيدهاي چرب است مي‌تواند روي pH خون تاثير گذاشته و استخوان‌ها را حساس و آسيب پذير كند. 
 
   هر عدد تخم مرغ حاوي 6 گرم چربي است كه تركيب اين چربي‌ها مفيد ارزيابي مي‌شود. واقعيت اين است كه اگر مرغي تغذيه طبيعي داشته باشد يا با تخم كتان حاوي امگا 3‌ها تغذيه شود تخم مرغ آن فاقد اسيدهاي چرب ترانس بوده و نسبت امگا 3 آن به امگا 6 مناسب خواهد بود. خوشبختانه اين چربي‌ها براي سلامت بدن و دستگاه قلب و عروق خوب است. 
 
 
   فرقي نمي‌كند كه چربي خونتان بالا باشد يا نه! شما نبايد هر روز تخم مرغ بخوريد. مصرف 3 تا 4 عدد تخم مرغ در هفته كافي است. مي‌توانيد اين ماده غذايي فوق‌العاده را براي صبحانه ميل كنيد. پروتئين‌هاي موجود در تخم مرغ باعث سيري طولاني مدت مي‌شوند و شما را تا موقع ناهار سير نگه مي‌دارند. در نتيجه از ريزه خواري و پرخوري در امان مي‌مانيد. بهتر است تخم مرغ را به صورت عسلي يا آب پز ميل كنيد. 
منبع: روزنامه آرمان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار